خبرنگار بودن و پوشش خبری دادن از اتفاقات و سوانح به طور زنده، از سویی هیجانات خاص خود را دارد و از سوی دیگر آبستن خطرات بیشماری است. زیرا که در جریان این وقایع اتفاقات خواسته و ناخواستهای رخ میدهند که کنترل آن از دست خبرنگاران خارج میباشد.
از گذشته تا امروز نیز این حوادث صرفا به مناطق خاصی محدود نشده و خبرگزاریهای کشورهای مختلف چنین تجربههایی را داشتهاند. اما پوشش خبری در خارج از کشور، خطرهای فراوانی را در پی دارد و به هنگام وقوع ناآرامیها در کشورهای مختلف چنین خطراتی اجتناب ناپذیر میباشند. به طور مثال شهید علیرضا افشار که برای تهیه گزارش داخلی سوار بر هواپیمای C ??? شده بود هرگز تصور نمیکرد که هواپیمای آنها سقوط کند، اما چنین حادثهای رخ داد و به همراه صد و چند نفر دیگر جان خود را از دست داد.
در پی ماجرایی که برای لورا لوگان- خبرنگار شبکه CBS - در مصر اتفاق افتاد، وب سایت مجله نیوزویک، گزارشی در مورد خبرنگاران زنی که در سالهای اخیر دچار سانحه شدهاند، تهیه کرده است. در ادامه با نام و فعالیت این خبرنگاریها آشنا می شویم.
لوگان که برای انجام پوشش خبری به مصر رفته بود تا از تحولات این کشور به طور مستقیم گزارش تهیه کند، توسط گروهی از جوانان مصری مورد تعرض جنسی قرار گرفت. او توسط عدهای از زنان مصری از مهلکه گریخت.
اطوار بهجت، خبرنگار زنی که در سال ???? در نجف-عراق- حاضر بود. او در سال ???? در یک عملیات بمب گذاری کشته شد.
سرینگ ووسر، خبرنگاری که از منطقه تبت در چین گزارش تهیه میکرد، اما او به سبب انتشار اخبارش به بیژینگ انتقال داده شد. او از سال ???? به بعد او زیر نظر مسئولان امنیتی چین قرار دارد.
جیل کارول، خبرنگار ?? سالهای که در سال ????، در عراق ربوده شد و مدت سه ماه گروگان گرفته شد. او در حال حاضر در ویرجینیای امریکا به، در یکی از واحدهای آتش نشانی مشغول به کار است.
می شدیاق، خبرنگار لبنانی که مجری برنامه تلوزیونی نیز بود. او در سال ???? در یک حمله تروریستی، دست و پای خود را از دست داد اما تا سال ???? همچنان به کار مشغول بود.
فریده نکزاد، خبرنگار افغانی که سالها به گزارش و تهیه خبر در افغانستان پرداخت و درمورد حقوق زنان در این کشور بسیار فعال بود. او به طور مرتب تهدید به مرگ میشد. او حتی یک بار از دست ربایندگان با پریدن از ماشین، فرار کرد.
آنا پولیتکوفسکایا، خبرنگار روسی که از تلاشهای روسها برای سرکوب مردم مسلمان چچن خبر تهیه میکرد. او همچنین یکی از منتقدان سر سخت پوتین بود. او در سال ???? ترور شد.
چوچو نامگاب، زن خبرنگاری که در جمهوری کنگو به خبرنگاری میپرداخت. او که مجری رادیویی بود، بارها مورد تعرض افرادی قرار گرفت که از سوی مقامات دولتی برای سکوت او استخدام شده بودند.
جمیله بخارباوا، خبرنگار ازبکی که در این کشور به تهیه خبر میپرداخت. او حتی یک بار، پس از اصابت گلوله به لپ تاپش از خزر مرگ رهایی یافت.
کلودیا ژولیتا دوک، خبرنگاری که در کلمبیا به تهیه گزارش مشغول بود. او بارها تهدید به مرگ، آدم ربایی و... شد.
در همین لحظه دخترک گفت: آه چقدر من دست و پا چلفتی هستم! اما مهم نیست. اگر سنگریزه ای را که داخل کیسه است دربیاوریم معلوم می شود سنگریزه ای که از دست من افتاد چه رنگی بوده است.... و چون سنگریزه ای که در کیسه بود سیاه بود، پس باید طبق قرار، آن سنگریزه سفید باشد. آن پیرمرد هم نتوانست به حیله گری خود اعتراف کند و شرطی را که گذاشته بود به اجبار پذیرفت و دختر نیز تظاهر کرد که از این نتیجه حیرت کرده است. نتیجه ای که 100 درصد به نفع آنها بود. 1ـ همیشه یک راه حل برای مشکلات پیچیده وجود دارد. 2ـ این حقیقت دارد که ما همیشه از زاویه خوب به مسایل نگاه نمی کنیم. 3ـ هفته شما می تواند سرشار از افکار و ایده های مثبت و تصمیم های عاقلانه باشد. |
کمی از ظهر گذشته بود که برای ما ناهار آوردند. نان خشک با کنسرو لوبیا . غذا خودیم از نو درگیر شدیم . خیلی زود مهمات ته کشید و یکی دو تا از اسلحه ها گیر کرد. از میان پنج ـ شش نفری که داخل ساختمان بودیم فقط اسلحه ی من سالم بود و کار می کرد....نزدیکی های غروب که باز می گشتیم دو نفر از نیروهای ارتش به ما ملحق شدند....ارتشی ها با یک دستگاه خمپاره انداز 60 میلی متری آمدند دستگاه را زمین گذاشتند چند گلوله به سمت عراقی ها شلیک کردند و برگشتند....غروب که از گمرک برمی گشتیم هنوز از منطقه بیرون نیامده بودیم که یک گلوله ی خمپاره ی 120 میلی متری در نزدیکی ما منفجر شد و زهره فرهادی ، امیر سامری و جعفر مجروح شدند. زهرا حسینی هم از قبل زخمی شده بود.»[i]
گروه دیگر از راویان جنگ پرستاران و بهیاران بودند آن ها که شاهد لحظه های شهادت و مجروحیت رزمندگان بودند، نیز ناگفته های بسیاری دارند . شرایط کار و زندگی بسیار سخت بود اما روحیه آن ها بسیار عالی می نمود : « کار 24 ساعته بود و هیچ فرصتی برای خواب و خوراک نداشتیم هنگامی که روی صندلی می افتادیم از شدت خستگی بیهوش می شدیم خواهران که بیش از 20 نفر بودند در یک اتاق با سه پتو بسر می بردند .
هر لحظه امکان داشت آبادان سقوط کند برادران هر کار می کردند ما شهر را ترک کنیم نپذیرفتیم . سرانجام بین خواهران و برادران پاسدار پیمانی بسته شد که پیمان خون بود . گفتیم که ما می مانیم و هر وقت آبادان اشغال شد برادران همه ما را بکشند.»[ii]
پرستاران دیگر هم از رشادت ها و لحظه ی عروج رزمندگان گفته اند از سهراب 14 ساله یا از جانبازی که موشک در پهلوی او گیر کرده بود . از لحظه ی شهادت رزمندگانی که تشنه لب به معراج رفتند .
زنان ساکن در مناطق مرزی ، نیز قصه گوی جنگ بوده اند .
« شبی که جنگ آغاز شد مصدق ، من ، مهری ، نسرین ، مهرانگیز طبق معمول در مسجد جامع بودیم آن شب تعداد زیادی از بچه های مسجد جمع بودند که ناگهان صدای تیراندازی مکرر همه را وحشت زده کرد. نمی دانستیم چه اتفاقی افتاده ، فقط به سرعت درهای مسجد را بستیم و پناه گرفتیم .»[iii]
سختی های جنگ ، نبود امکانات جنگی ، عدم بهداشت ، عدم وجود غذا و آب مناسب باعث نشده بود که آن ها از حضور در منطقه ی جنگی ناراحت شوند .
جنگ از زنان فقط سرباز نساخته بود ، فرمانده ساخته بود . شجاعت زنان به خصوص اسرا بی مانند بوده است. « از الرشید بردندمان اردوگاه موصل اولش بهمان سخت نمی گرفتند. راحت می رفتیم پیش بقیه ی اسیر های اردوگاه . می رفتیم توی جلسه هایشان یا دسته جمعی دعا می خواندیم . یکی دو ماه که گذشت دیگر نمی گذاشتند با بقیه حرف بزنیم. ترسیده بودند شورشی چیزی بشود توی اردوگاه . صلوات هم که می فرستادیم کتکمان می زدند.»[i]
چهار تا دختر بودند، 17 تا 24 ساله دکتر و پرستار و امدادگر ، حتی صدای صلیب سرخ هم در آمده بود که نباید خانم ها را اسیر نگه دارید. این ها که نظامی نبوده اند. اما گوش عراقی ها بدهکار نبود . دختر ها هم راه خود را می رفتند .
« کف اتاقمان گود است . یک پله ای پایین تر از زمین. باران که بیاید بیچاره می شویم. کف اتاق را آب می گیرد.
باران آمده بود زیاد . زدیم به در بهشان گفتیم : ما نمیتونیم این جا بخوابیم. کف اتاق خیسه. هوا هم سرده . اولش محلمان نگذاشتند. یکی شان گفت آب هارو با کاسه خالی کنید. گفتیم تا صبح طول می کشه . ببریدمون بیرون یه اتاق دیگه . خیلی که شلوغ کردیم کوتاه آمدند وگفتند: اسباب و وسایلتون رو جمع کنید ببریمتون . یک اتاق خالی گوشه ی اردوگاه بود می خواستند فروشگاه کنند . قرار شد ما را ببرند آن جا . سرگرد عراقی که داشت ما را می برد با کابل می زد به در آسایشگاه ها که بقیه را بترساند . فحش می داد . فارسی را خوب بلد بود . می گفت : این ها را می بریم بکشیمشون ، شکنجه شون بدیم .
ما هی داد می زدیم حال ما خوبه . اتاقمون را آب گرفته داریم می رویم یک اتاق دیگر چیزی نیست . اما سرگرد عراقی بس نمی کرد . معصومه برگشت محکم زد توی گوشش. گفت: خفه شو . سرگرد ساکت شد . »[ii] روایت زنان آزاده علاوه بر آنکه اعتماد به نفس و شجاعت آنان را به نمایش می گذارد ، گوشه ای از سختی هایی را که بر آنان رفته است نشان می دهد . گرچه راویان سعی کرده اند بسیاری از ناملایمات را حذف نمایند ، اما در لابلای حرف ها و سخنانشان عمق همدردی وهمدلی با رزمندگان و دیگر اسرا را می یابی ، همدلی که اورا وا می دارد ازاین که آزاد شده است ناراحت باشد .
« دلشوره داشتم تا هواپیما بنشیند صد دفعه اسم همه را پیش خودم تکرار کردم. خیلی سخت است که به چشم های یک مادر نگاه کنی و بهش بگویی که می دانی که پسرش زنده است. دیدیش حالش خوب است. سالم و سلامت اما اسیر است . سخت تر این که تو آزاد شده باشی و پسر او هنوز نه . »[iii]
آزادگان همان قدر از موش می ترسند که دیگران. اما شجاعت آن را دارند که بگویند می ترسیم اما کاری نمی کنیم که ترس ما مایه ی خنده دشمن شود .
رزمندگان زن نیز راویان قصه ی دفاع مقدس هستند . آن ها که روزها به دفاع نظامی مشغول می شدند و شب ها از انبار اسلحه حفاظت می کردند . مریم امجدی همراه رزمندگان گروه ابوذر،توپ 106 شلیک می کرده است.
فرقی نداشته است که آن ها عضو سپاه یا گروه مقاومت (بسیج آن دوره) باشند یا نباشند . به زنانی که در شهر مانده بودند به صورت سرپایی آموزش اسلحه داده بودند گرچه کم بود اما راوی زن به ذکر آن نیز می پردازد .
راوی زن جنگ، بیان می کند که جنگ چگونه ارکان زندگی را مورد تهاجم قرار داده و چگونه با بهره برداری از جنگ به تقویت روحیه ، شجاعت ، اعتماد به نفس در خود پرداخته و جنگ را به عنوان نعمتی در زندگی غنیمت شمرده است. در واقع زنان تنها روی زشت جنگ را نشان نمیدهند .
فهیمه در نامه هایش به همسرش می نویسد : « .... و من اکنون در کویر تنهایی دلم که در عمق تشنه است به دنبال قطره آبی می گردم، آب حیات و می دانم که این کویر در عمق خویش تشنه است. اما سراچه دل شما رزمندگان در عمق تشنه نیست و شما به آب رسیده اید که از کنارش لب خشک ما رانیز تر کردید...»زنان چون امامشان ، جنگ را نعمتی برای خود سازی دانستند.
یا در جایی دیگر اشاره می کند : «.... علی رضا خیلی دلمان برایت تنگ شده ولی چه کنیم که اسلام را بیشتر و بیشتر از تو دوست داریم . چه کنیم که عشق حسین(ع) قبل از عشق تو در وجودمان نقش بسته ، چرا که اول چیزی که در ابتدای زندگی مان چشیدیم تربت پاک حسین (ع) بود.
زنانی که مستقیما درگیر جنگ بودند نیز تأکید بر تأثیرات جنگ بر روی خودشان دارند . زنان تأکید دارند که شرکت در دفاع مقدس علی رغم همه ی دلتنگی ها یک وظیفه بود.
زنان آزاده ی دفاع مقدس نیز روایت کرده اند : « نمازمان که تمام شد ، دست یکدیگر را گرفتیم و بلند بلند دعای وحدت خواندیم. صدایمان توی راهرو می پیچید . نگهبان دریچه سلول را باز کرد و گفت : ساکت باشید گوش نکردیم. دوباره داد زد : ساکت . بقیه اگر سر وصدا می کردند می ریختند توی سلول و می زدندشان . با ما نمی دانست چه کار کند عاجز شده بود. می گفت : شما اسیر ما نیستید. ما اسیر شما شده ایم. »
جنگ از زنان فقط سرباز نساخته بود ، فرمانده ساخته بود . شجاعت زنان به خصوص اسرا بی مانند بوده است. « از الرشید بردندمان اردوگاه موصل اولش بهمان سخت نمی گرفتند. راحت می رفتیم پیش بقیه ی اسیر های اردوگاه . می رفتیم توی جلسه هایشان یا دسته جمعی دعا می خواندیم . یکی دو ماه که گذشت دیگر نمی گذاشتند با بقیه حرف بزنیم. ترسیده بودند شورشی چیزی بشود توی اردوگاه . صلوات هم که می فرستادیم کتکمان می زدند
زنان همیشه قصه گویان خوبی بوده اند. از همان ابتدا با تکان دادن گهواره ی کودک خود و با اشعار و قصه ها او را آرام می کردند.
این خصیصه درونی زن ها تا به آن جا پیش رفت که گزارشگرانی موفق تر از مردان شدند. توجه به ریزه کاری ها و تأکیدات بر روح و روان انسان، گزارش آن ها را از حالت خشک و رسمی بیرون می آورد. گرچه این خصیصه می توانست مورد سوء استفاده نیز قرار بگیرد.
وقتی اوریانا فالاچی به عنوان یک خبرنگار جنگی در جنگ های ویتنام ، هند و پاکستان ، خاورمیانه و آمریکای لاتین حضور یافت، همین خصیصه قصه گویی او بود که او را ماندگار کرد. تا آن جا که کتاب «زندگی ، جنگ و دیگر هیچ » او توانست سندی بر علیه سیاست جنگ افروزی آمریکاییان باشد.
در واقع استفاده از زنان به عنوان خبرنگار جنگی پدیده ی نو ظهوری نیست. اما وقتی کریستیان امان پور به عنوان خبرنگار ایرانی الاصل گام در راه اهداف استکباری دولت مطبوع خود گذارد نشان داد که خصیصه ی قصه گویی زنان مورد سوء استفاده قرار گرفته است.
جنگ به عنوان پدیده ی زشت زندگی بشری ، اثرات جبران ناپذیری بر زندگی زنان و کودکان دارد. قصه گویی مادرانی که جنگ را با تمام وجود خود احساس کرده اند، تنها قصه نبود واقعیتی بود که پدیده شوم نفس پرستی انسان را به نمایش می گذاشت. پدیده ای که جزء تفکیک ناپذیر هستی بشری شده است .
خاطرات زنان از جنگ به عنوان واقعی ترین مصالح قصه گویی مورد بهره برداری ادبیات جنگ ودر کشور ما ادبیات دفاع مقدس قرار گرفته است .
خواهران ، مادران و همسران شهدا ، زنان امدادگر و بهیار ، زنان رزمنده ، زنان عکاس و روزنامه نگار و.... با بیان خاطرات خود در غنی سازی ادبیات دفاع مقدس قدم برداشته اند. بیان واقعیت ها از زبان زنان چنان با استقبال مواجه گشته است که با دقت در نگارش ، استفاده از جزییات و.... توانسته است کتاب «خاطرات دا» را به چاپ پنجاهم در عرض شش ماه برساند.
جام می وخون دل هر یک به کسی دادند
در دایره قسمت اوضاع چنین باشد
خون دل را نصیب ما کردند و از آن جهت به آنان که جام دل دارند حسادت نمی کنیم که قسمت چنین است ونه تقدیر .
تقدیر در دست من است که با اراده ی خویش آن را رقم می زنم گرچه قسمتم خون دل خوردن باشد.
این بی نظمی های من نه از پر کاری است ونه از دلمردگی .از سر در گمی است شاید، در میان این همه عقاید و تفکرات جوراجور که هر کدام خود را چنان محق می دانند وبر حقانیت خویش اصرار دارند که تو دمی در می مانی اگر حرف او راست باشد چه؟
چنین حالتی را در همان اوایل انقلاب شاهد بودیم. آن روزهایی که 5-10 نفر دور هم جمع می شدند وتشکیل گروه و دسته وسازمان میدادند. اگر با کشته شده ای در رژیم طاغوت سلام وعلیکی داشتند خود را پیرو وزنده کننده راه او وانتقام گیرنده خون او می دانستند واگر با زندانی سیاسی دمخور بودند آرمانش را آرمان خود می شمردند. وآنچنان در رثای عقاید خود داد سخن می دادند که هفتاد ودو فرقه انگشت به دهان وا می مانند.
براین اساس بود که حتی حزب توده که علم رسوایی ووطن فروشی اش از همان سالهای 1332 زده شده بود هم نشریه چاپ می کرد وهم به دنبال عضوو هوادار بود. تا چه برسد به دسته هایی که تمام نفرات واعضای آن اعضای یک خانواده بودند در خانه ی تیمی منزل.
وما بعد ها دانستیم که تبلیغات می تواند دسته مورچه ها را سپاه فیل نشان دهد و پرندگان ابابیل را ابر باران زا...
وبه خدا پناه می بریم از تبلیغات!
حکم اعدام براى مرد ?? زنه
مرد ?? سالهای که ?? زن و ??? فرزند دارد، در دادگاه نیجریه به اعدام محکوم شد. سن بیشتر زنان وی از یک چهارم سن خودش کمتر و سن برخی آنان از فرزندانش هم کمتر است .«محمد بللو ابوبکر» که آموزگار بازنشسته است، در ایالت «نیجر» زندگی میکند و افشای ازدواجش با ?? زن، وی را به یکی از مشهورترین مردان نیجریه تبدیل کرد .
وی میگوید: خود زنان به خاطر تواناییهای خاص من در درمان انواع بیماریها، مایل بودند زنم شوند .وی در حالی از بیان منبع درآمدش برای امرار معاش خانواده بزرگش خودداری کرده که هر روز دست کم سه کیسه برنج به ارزش ??? دلار در خانهاش پخته میشود .او در دادگاه عالی «نیجر» به جرم داشتن دهها زن به اعدام محکوم شد و اگر بخواهد زنده بماند، فقط یک هفته برای طلاق همسرانش فرصت دارد .
زنان مبلغ مراکشی راهی اروپا میشوند
به نقل از اسلام آنلاین، این مبلغان قرار است در ماه مبارک رمضان به کشورهای بلژیک، فرانسه، ایتالیا، آلمان، اسپانیا و سوئد سفر کنند .مبلغان زن تنها برای زنان مراکشی مقیم کشورهای اروپایی سخنرانی می کنند و به وعظ و ارشاد و راهنمایی آنان در کشورهای غربی می پردازند و مسائلی چون دین در تجارب اجتماعی زنان را مورد بررسی قرار میدهد.
نقطه نظرات فقهی درباره "بازیگری زنان" منتشر میشود
واحد پژوهش حوزه هنری استان قم دیدگاه ها و نقطه نظرات فقهی را درباره بازیگری زنان در تلویزیون و تئاتر منتشر می کند .این پژوهش توسط منصوره سادات طباطبایی نژاد انجام شده است . حوزه هنری قم پیش از این مجموعه مقالات پژوهشی به تهیه کنندگی واحد پژوهش حوزه هنری قم را منتشر کرده که عبارت اند از: بررسی نقش هنر در تبلیغ دین، هنر در فرهنگ تشیع، بررسی تطبیقی تجلی دین در نمایش شرق و غرب، مقدمه ای پیرامون بررسی تئاتر انقلاب اسلامی .
وسواس زیبا بودن ، سلامت زنان و دختران آمریکایی را تهدید میکند
موسسه غیر انتفاعی YWCA در آمریکا ضمن انتشار این گزارش اعلام کرد: زنان و دختران مقادیر زیادی از بودجه و درآمد خود را صرف اقداماتی میکنند که شبیه به مدلهای زیبا و ایدهال مجلات به نظر برسند .
در این گزارش با عنوان «زیبایی به هر قیمت» خاطرنشان شده است که زنان در آمریکا حدود هفت میلیارد دلار در سال یا به طور متوسط حدود 100 دلار در هر ماه خرج محصولات آرایشی و زیبایی میکنند .
محاسبات نشان میدهد که این 100 دلار در ماه اگر پس انداز شده و به مدت پنج سال این سرمایه گذاری ادامه پیدا کند به اندازه شهریه یک سال کامل تحصیل در یک کالج عمومی خواهد رسید .
دکتر لوراین کول،رییس اجرایی این موسسه میگوید: ما معتقدیم که وسواس فکری برای زیبا و خوش اندام بودن یک بار مادام العمر است که زحمت فراوانی را در قرن حاضر بر دوش تمام زنان و دختران گذاشته است .
دو وکیل زن کاندیدای منصب قضاوت در فلسطین شدند
برای نخستین بار و با حمایت قاضی القضات فلسطین، دو وکیل زن کاندیدای انتخاب قاضیان شرعی در این کشور شدند و به منظور پیوستن به دادگاههای فلسطین در مسابقه انتخاب قاضی شرعی شرکت میکنند .به نقل از اسلام آنلاین، در اقدامی بی سابقه در فلسطین اشغالی، دو وکیل زن فلسطینی در مسابقه انتخاب قاضیان شرعی به منظور پیوستن به منصب قضاوت شرکت کردند .با نامزد شدن دو وکیل زن، فلسطین نیز به دیگر کشورهای عربی و حوزه خلیج فارس چون مصر، امارات، بحرین و دیگر کشورها به منظور انتخاب زنان به عنوان قاضی پیوست .شیخ تیسیر تمیمی رئیس شورای قاضیان شرعی فلسطین اظهار داشت: این برای اولین بار در تاریخ قاضیان شرعی فلسطین است که زنان در مسابقه انتخاب قاضی مشارکت می کنند. تصمیم من برای اجازه به زنان به عنوان اینکه قاضی شرعی باشند، بر اساس آرای فقهی بوده است. سابقه من در این خصوص نشان می دهد که وجود قاضی زن در دادگاههای شرعی لازم و ضروری است . با توجه به اینکه فلسطین آخرین کشوری است که به زنان اجازه قاضی شدن داده است، کشورهای عربی در این امر سابقه دارند. به طوری که در پایان سال 2007 برای نخستین بار دو زن وکیل در امارات انتخاب شدند .در آغاز سال 2007 نیز به زنان مصری اجازه داده شد به عنوان قاضی فعالیت کنند و شورای عالی قاضیان این کشور نخستین قاضی زن را انتخاب کردند در بحرین نیز در سال 2006 نخستین قاضی زن در دادگاه عالی مدنی این کشور منصوب شد. در سودان در سال 1965 زن قاضی در دادگاه مدنی مشغول فعالیت شد. در سال 1959 نیز زن قاضی در مراکش انتخاب شد .
مشکلات سلامتی برای زنان نیروی هوایی امریکا در عراق
بررسی انجام گرفته توسط پژوهشگران دانشگاه میشیگان نشان می دهد بیش از هشتاد درصد زنان نیروی هوایی امریکا که در عراق و سایر نقاط جهان مستقر هستند از خستگی مزمن ، تب ، ریزش مو و دشواری در تمرکز حواس شکایت کرده اند .
یکی از این پژوهشگران به نام پنی پی یرس گفت " احتمال دارد یک عامل ناشناخته زیست محیطی عامل مشکلات این زنان و همچنین سندرم جنگ خلیج (فارس) باشد." او افزود " البته احتمال دارد این نشانه ها ناشی از فشار عصبی ناشی از ماموریت های نظامی بویژه ماموریت های طولانی و دشوار باشد." به گفته پی یرس اکنون زنان پانزده درصد نیروهای مسلح امریکا را تشکیل می دهند و از زمان جنگ خلیج فارس نقش های رزمی که زنان در ارتش برعهده گرفته اند به صورت قابل توجهی افزایش یافته است
تصاویر زنان روی مجلات افغانی ، روح جوانان را تخریب می کند
رئیس بخش تاریخ و علوم اجتماعی دانشکده کابل با اشاره به وضعیت نامناسب مجلات، چاپ تصاویر زنان هندی در نشریات افغانستان را عامل تخریب روان جوانان افغان دانست . روزنامه راه نجات چاپ کابل به نقل از عبدالباقی حصاری نوشت که افغانها در جامعه اسلامی زندگی میکنند، ممکن است، دست اندرکاران این قبیل مجلات قصد داشته باشند تا شوق و علاقه کاذب (غریزه جنسی) جوانان را تحریک کنند . وی اضافه کرد: در حالیکه مردم از فقر اقتصادی و فرهنگی رنج میبرند، به جای اینکه مجلات با کارهای ادبی، هنری و فرهنگی روح خسته مردم از جنگ را ترمیم کنند، همانند بعضی رسانههای تصویری کشور، با انتشار تصاویر مستهجن و منافی عفت عمومی، آنان را خسته تر میکنند . این استاد دانشگاه با بیان اینکه بعضی مجلات، نسبتا درون مایه خوبی دارند تصریح کرد: بیشتر مجلات افغانستان، به جای اعتلای فرهنگ، آگاهی به مردم، بارور کردن شعور سیاسی، گسترش علم و فرهنگ، مردم به خصوص جوانان را گمراه میکنند .
وی از دست اندرکاراران مجلات مورد نظر خواست نسبت به مشکلات روانی ،فکری و فرهنگی مردم توجه کنند و راه حلی را برای پایان دادن به معضلات فعلی جامعه معرفی نمایند . به گزارش "ایونا" ، در افغانستان حدود 500 مجوز برای نشریه صادر شده است که مشخص نیست از این تعداد، چند نشریه فعال است . چندی قبل پخش سریالهای هندی از تعدادی تلویزیونهای افغانستان با واکنش شماری از شخصیت فرهنگی و علمای کشور رو به رو شده بود .
الهام اعلام کرد : پرداخت خسارت از سوی بیمه، برای زنان مساوی مردان شد
وزیر دادگستری با تاکید بر اینکه نباید این موضوع را با تساوی دیه اشتباه گرفت ، ادامه داد: از آنجا که شرکت های بیمه در دریافت حق بیمه جنسیت را لحاظ نمی کنند، بنابراین دستگاه قضایی پرداخت خسارت بر اثر آسیب هایی چون تصادف یا آتش سوزی را میان زن و مرد یکسان و بر اساس دیه کامل مرد بالغ در ماه حرام قرار داد .
وی تصریح کرد : میزان دیه را دادگاه تعیین می کند و شخص خاطی باید آن را به خسارت دیده بپردازد. اما آن بخشی از خسارت که باید از سوی بیمه کننده پرداخت شود توسط قراردادهای آن شرکت که طبق توافق با بیمه شده به امضا رسیده، تعیین می شود .
وزارت دادگستری تنها حد آن را معلوم و ابلاغ کرده و آن دیه کامل مرد بالغ در ماه حرام است که به عنوان پایه پرداخت دیه محسوب می شود و بیمه کننده درصدی از آن را که توافق کرده می پردازد و دولت در نظر گرفتن جنسیت و اقلیت دینی را غیرقانونی دانست .
فریبا انیسی قدیمترها به ما میگفتند ارتجاعی؛امل .بعد شدیم سنتی ومتحجر.این اواخر هم شدیم اصولگرای سنتی .اما در هر صورت شیعه ایم؛دوستدار مولی ؛عاشق ولایت ؛پادر راه گذاشتیم تا شهادت.می نویسم نه فقط به خاطر اینکه شغل من این است چون فکر میکنم از این طریق بهتر می توانم رسالت خود را به انجام برسانم .محور اصلی کارم زنان است درمورد انقلاب ؛دفاع مقدس وفلسطین مطلب دارم به صورت گفتگو؛مقاله؛کتاب وپژوهش |